Sohvin kanssa ei olla keretty tekemään mitään erikoisempia asioita toistaiseksi. Sohvi on siis tollainen 18.8.09 syntynyt partacollie lapsi, jonka kanssa opetellaan tavoille.

Sisäsiisteys alkaa olemaan aikas hyvin hallinnassa! JEE! En muista milloin viimeksi on tarvinnut siivota mitään sotkuja, ei edes pientä pissaa.

Ruoan yhteydessä harjoitellaan lähes aina vähäsen - tähän mennessä sivulletuloa ja seuraamista sitä kautta, ja voin kertoa olevani aika ylpeä!!! Sohvi osaa hakea todella tiiviin perusasennon jos on mun sivuilla, takana tai hieman viistottain - suoraan edestä ei osaa tulla. Käskynä toimii "Sivu". Seuraa ihanalla kontaktilla, ja on niin hiton ahne, että super helppo motivoida tää tapaus! Tekis mieli heittää jotain, että kuinka pitkään seuraa herpaantumatta yhtään, mutta on pirun hankala kyllä arvioida.
Yleensä tehdään kuitenkin niin, että "sivu"-> koira tulee sivulle -> uusi käsky -> koira seuraa niin kauan kun pysähdytään -> pysähdyttäessä istuu nopeasti, hyvälle paikalle (välillä edistää hieman) -> uusi käsky, ja jatketaan. I think U understood :-)) Ollaan harjoiteltu myös paikalla käännöksiä, ja kun itse käännän itseäni oikealle, sujuu loitavasti, vasemmalla kääntäminen on vielä heikkoa - kun oikean jalan nostaa ilmaan, ja vie pennun etutassujen eteen samalla kun kääntää itseään, niin siirtyy jonnin verran, mutta ei peruuttamisen jaloa taitoa vielä hallitsa oikein. Eikä ehkä tarvitsekaan.

Pitäisi napsaista videon pätkä meidän treenauksesta...