Ompahan kulunut aikaa - taas vaihteeks. Ei tullut mieleen, että tällänenkin mulla oli ollut. Aina ei voi voittaa, eihän?

Tiivistetäänpä vuoden tapahtumia vähän, noin niinkun näitä koirarintaman tapahtumia :

TAMMIKUU
-Vuosi aloitettiin agilitykisoilla Hyvinkäällä Taimin kanssa - toisella radalla sijoituimme kolmosiksi yli 50 kisaajasta, toiselta tuli ah niin kaunis hylky.
-Jatkettiin Kajaanin näyttelyyn, josta Hippu haki PN2 sijoituksen kera SERTin ja varaCACIBin.
-Juvallekin kerettiin, siellä Fox ja sijoitusnarttu Velma : poitsulle ROP ja SERT, Velmalle tyttömäinen EH.
-Turussa Hippu pisti ALL-IN ja haki ROPin kera kaikkien lisukkeiden.

HELMIKUU
-Käytiin Keuruulla näyttelemässä, Hippu PN2 ja SERT, Fox VSP ja sama satsi. Carmenille vaan EH.

MAALISKUU
-Tampereen KV tais olla ainoa koetus tässä kuussa, ja siellä jätettiin niin sanottu clean table taaksemme - Hippu otti tutun punakeltaisen ROP ruusukkeen, pienen Mörssärin (eli Foxyn) ollessa VSP!
-Taimi kävi Latvian Voittaja näyttelyssä Alhon Annen ja Brusinin Ninan kera, tuoden itselleen kaksi uutta titteliä : LVV-09 ja LT MVA!! GO GO GIRL! Kiitos neidit Taimin kyyditsemisestä.

HUHTIKUU
-Alku kuukausi sujui ihan lomaillessa ja sillä tavalla, Lahteen lähdettiin KV:hen loppukuusta ja Hippu ottikin taas ROPin Foxyn saadessa tyytyä PU3 sijaan.
-Seuraavana päivänä matkustimme Vaasaan, joka suomeksi sanottuna oli kyllä paska reissu. Kaiken kaikkiaan. Hippu & Fox saivat ERIt ollen luokkiensa kakkosia, ei muuta joten kiitos ja näkemiiiiin.

TOUKOKUU
-Tämä kuu korkattiin Äänekoskan näyttelyllä, jossa Fox VSP ja Hippu ROP - myöhemmin ryhmäkehissä Hippu veti tyylikkäästi ja suoraan RYP 1 paikalle! Vähän myöhemmin lopullinen sijoitus oli BIS 3!!
-Jatkettiin Taimin kanssa Jyväskylän äitienpäivä kisoihin(agility siis), tosi törkeää ohjausta oli kyllä kerrassaan, että oikein nolottaa (kuten aina kisojen jälkeen), ja tulokseksi kerättiin HYL, ja toiselta radalta sijoitus oli 6.
-Seuraavaksi lähdettiin Taimin kanssa Pieksämäelle kisaamaan, ja nämä koitokset meni niin penkin alle, että loppui koko harrastus sen ansiosta : molemmilta radoilta Taimi karkasi aloituksesta yleisön joukkoon, menin hakemaan kun ei tullut käskystä : neiti seisoo häntä koipien välissä tuijottaen ihmisiä, että "Auttakaa, se pieksee mua aina!". Hölmönä pakotin koiran suorittamaan radat, ja ihan reisillehän ne sitten meni. 2 krt ollaan näiden jälkeen treenattu, ja siihen se sitten jääkin.. Ahdistavaa, kun koira osaa, on hiton nopea ja ketterä, mutta se ahdistuu mun kanssa kisatilanteissa niiiin törkeästi, että meinaan purskahtaa itkuun, vaikka oon niin varma, että "nyt en jännitä, ei se paineistu" ja sit käy näin. Kuka haluaa hyvän mini koiran kisakaverikseen? Lupaan maksaa kaiken :'))

-Tästä jatkettiin Kannuksen pentunäyttelyyn neiti Tuisku 6 kk:n kanssa. Tulos oli sillä tavalla ihan ok, tuollainen kevyt ROP, RYP 1 ja BIS 3!!! Eli neiti teki niin sanotusti Hiput edelliseltä viikonlopulta :-D
-Sitten oli Haminan näyttely, ensimmäinen missä Hippu pystyisi valioitumaan - ja senhän se tekikin! Hippu ROP ja uusi MVA, Fox VSP. Ryhmissä Hippu pääsi vielä 8 parhaan joukkoon.
Näin ollen, Hipusta tuli Suomen muotovalio neidin kerättyä 27 SERTIÄ!!!!!!!!! Ihan hyvä saldo etten sanoisi!!!
-Kuun viimeinen päivä mentiin Mänttään, mukana Snellman(siskollani asuva sijoitusuros) ja Hippu. Hipulle PN2, mutta Snellu PU1, VSP, SERT ja uusi valio!! Hieno juttu pikkumies.

KESÄKUU
-Käytiin Eestissä EEV-09 näyttelyssä sekalaisella seurakunnalla : Mulla oli mukana jopa huimat 3 koiraa vaikka olin itsekseen liikenteessä, eli Tuisku, Hippu ja Fox. Tuippe otti kahdesta pennusta ROPpentu paikan, Fox nappasi SERTin kera PU3 sijan ja Hippu taas räjäytti potin ollen ROP hakien kaikki mahdolliset lisukkeetkin ja 2 uutta titteliä!!
-Rovaniemelle lähdettiin taas juhannukseksi, sieltä tuliaisina Foxylle PU2 kera SERTin, Hipulle valioluokan kolmas ERI:llä, ja Taimille samasta luokasta samalla nauhalla sija neljä.
-Hippu lähti valloittamaan Norjaa Syvänperän Jennan mukana, ja valloitus kyllä onnistui : neiti pesi kaikki paikalliset, otti SERTin, CACIBin ja ROPin mukaansa, ja ryhmässäkin nousi vielä jatkoon! Mahtavaa neidit. Näin Hippusesta valmistui myös Norjan muotovalio.

HEINÄKUU
-Ensimmäinen heinäkuun näyttely oli Kokkola KV, josta Hipulle PN4 kera varaCACIBin, Fokke miehelle sama sijoitus kera SERTin. Tuisku otti itselleen VSP pentu paikan. Jäätiin näyttelyalueelle Syvänperän Jennan kanssa telttaan yöksi, koska Jenna kilpailisi seuraavana päivänä Hipun kanssa junior handlerin SM osarissa. Voin kertoa, että kävi hiiiieman kylmä tuuli siellä raviradalla!! Mutta aamulla olikin pirhanan kuuma herätessä.. Kyllä kannatti, Jenna & Hippu meinaan voittivat koko kisan, ja päästiin tyytyväisinä kotiin.
-Seuraavana oli ns. kotinäyttely, eli Laukaa. Tuisku ROP pentu, Fox VSP ja Hippu ROP jälleen. Jiipii! Fox nouti jälleen valkovihreän VSP ruusukkeen Hipun ottaessa se kirkkaamman värinen ROP rosetti.
-Ouluun suunnattiin seuraavana viikonloppuna, olihan siellä kaksi KV:tä peräkkäisinä päivinä. Ekana päivänä Hippu joutui tyytymään PN2 tilaan, ja Fox nouti itselleen ROPit. Seuraavana päivänä lähes sama homma, mutta Hipulla pykälän parempi, eli tänään VSP ja mörssäri Fox jälleen ROP - Eikä siinä kaikki, molempina päivinä pikkupoika sijoittui ryhmässä huikeasti RYP 2 paikalle!!!!! Voittaja oli molemmilla kerroilla aaaaivan upea Tanskalainen skotti.
-Mikkeliinkin kerettiin KV:hen pyrähtämään : Fox haki naurettavan EH:n, jolle repeiltiin sitten ihan urakalla. Hippu pisti vähän paremmaksi, ja hurmasi tuomarin noutaen ROPin jälleen itselleen.

ELOKUU
-Elokuu alkoi Pori KV:llä - Tuisku ensimmäisenä kävi noutamassa ROP pentu sijoituksen, ja hurmasi tuomarin tyylikkäästi. Tänään taas potti oli meidän, ja Foxylle VSP Hipun ottaessa taas ROPin - eikä siinä vielä kaikki, vaan myöhemmin iltapäivällä tuli tilille myös RYP 4 sijoitus ryhmästä!
-Sitten suunnattiin Honkajoelle, jossa Tuisku jatkoi uraansa ollen ROP pentu, kun tuomari kirjoitutti tytöstä "So full of herself. I love the way she helds her head" arvosteluun. Aikuistan skabassa Hipun oli tyytyminen VSP:hen kun Fox korjasi potin tänään ollen ROP. Niin ja ai niin, sijoitusnarttu Carmenkin oli mukana! Tytölle PN2 ja ensimmäinen SERTi! JIPII!
-Heinolaankin kerettiin, siellä Tuisku ekaa kertaa junioriluokassa ja törkeää käytöstä : EH napsahti sitten. Konkarit vetivät taas tyylillä, Hipulle taas VSP kun Fox pisti tytön nöyrtymään ollessaan ROP.
-Sitten oli vuorossa erkkari, joka yllätti monilta osin - Fox haki itselleen EH:n ruman häntänsä vuoksi. Hipsi taas korjasi koko potin, oli ROP ja myöhemmin vielä koko skaban BIS 2 !!!!! WOU!!
-Erkkarin jälkeen leijuttiin pilvissä, ja Tervakoskella käytiin seuraavaksi : Hipulle PN2, Fox VSP, ei sen kummempaa.

SYYSKUU
-Syyskuu lepäiltiin

LOKAKUU
-Lokakuukin pääasiassa lepäiltiin. Ensimmäinenn koitoskin oli vasta 24. päivä Seinäjoki KV:ssa, jossa Foxille ERI ja lämmintä kättä. Hipulle sitten taas PN2 ja varaCACIB.
-25. päivä oli Hämeenlinnan näyttely, johon en itse päässyt paikalla. Tuisku nouti EH:n, Carmen H:n ja Fox oli VSP. Tyttöjen tulokset johtuivat kuulemma luonteesta, molemmat säikkyivät hirveää pimeää ja kaikuvaa parkkihallia - kokemuksen puutetta, eipä ole tuollaisia paikkoja tullut reenailtua hirmuisesti nyt kesällä.

MARRASKUU
-Marraskuukin oli hiljaista, kunnes kotinäyttely, Jyväskylä KV koitti. Paikalle oli kerääntynyt runsain mitoin silkkejä, ja siksi maistuikin erittäin hyvältä ottaa jälleen sekä ROP, että VSP kotiin! Foxylle tänään pidempi korsi, ja Hipsille se lyhempi sitten.
Tämä näyttely toi Hipulle viimeisen tarvittavan CACIBin, ja neidistä valmistui nyt KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO!!!! Ja ikää 2 v. 5 kk. Aivan mahtavaa - ensimmäisen CACIBinsa Hippu saavutti meinaan vuonna 2008 lokakuussa Tanskassa, joten tämä toi metsästetyn tittelin sitten.
-JKL KV:n jälkeen oli Turku, johon samat koirat lähtivät - Fox otti PU3 tilan ja varaCACIBin ja -SERTin, kun Hippu nouti VSP:t

JOULUKUU
-Joulukuussa ei ollut mitään muuta kuin Voittaja ja Pohjoismaiden Voittaja näyttelyt : Meidän osilta ei mitenkään kummoinen viikonloppu, lauantaina Hipulle PN3 ja Foxylle PU4 kera varaCACIBin ja -SERTin. Sunnuntai Fox otti pykälän paremmaksi samoilla lisuikkeilla, ja Hipulle valioluokan neljäs ERI llä sekä lämmintä kättä. Kiitos ja heeei.

 

Että sellainen oli meidän kilpailuvuosi, tiivistettynä. Kaiken hyvän lisäksi, nyt näyttäisi vähän siltä, että meillä on aika hieno edustus Vuoden Silkki kisoissa ;-))
Illin pokaali, eli vuoden Agility/toko silkki pysti olisi kovaa kyytiä tulossa Taimille, Vuoden Pentu pokaali taas Tuiskulle, sekä kaiken huipuksi, Hippu ja Fox johtavat ihan sitä aitoa ja oikeaa Vuoden Silkkiterrieri kilpailua : Molemmilla 136 pistettä, eli se tietää tasapeliä!! WOW. Fox eli ole edes kahta, ja Hippukin vain 2,5 v. Aika makeaa, eikö?
Tää on vielä vähän tälläinen epävirallinen tieto, kun tuloksia ei ole "virallisesti julkaistu", mutta ei kellään ole mahdollisuuksia päästä tän parivaljakon ohitse. Varsinkaan kun kaikki skabat on käyty jo, vain tulosten julkistaminen puuttuu.

Voin olla aika ylpeä, vai mitä sanotte?