Ooookay, yli vuosi viime kirjoituksesta - autch... Miten niin päässyt unohtumaan?? No mutta hei, hyvää kannattaa odottaa, eiks se niin mee ;-)

Me ollaan puuhattu vaikka ja mitä tässä reilussa vuodessa. Sohvi on kasvanut superkauniiksi nuoreksi neidoksi, silkit ovat kukin muuttuneet tahollaan ja tälle näppiksenkäyttäjällekin on tapahtunut vaikka ja mitä - tuskin valehtelen, jos sanon, että kirjan saisi rustattua meidän vuodesta 2010?

Jos aloitetaan ihan vaikka tämän päivän tapahtumista? Eli, Taimi pääsi tänään kiihdyttelemään mölli agikisoihin, tosin lainaohjaajan kanssa (syyn siihen, miksen itse mene, löydätte kun luette jokusen vanhemman postauksen, jossa kirjoitetaan Pieksämäen kisoista toukokuussa 2009 ;-) Päätös, jonka siinä viestissä tein, on pitänyt - me ei olla skabailtu sen koommin...

Kun olen Taimia katsellut kun se Tarjan kanssa treenaa, herää itse heti miettimään, että mitä sitä onkaan parin vuoden aikana heittänyt hukkaan kun ei ole lähtenyt, ja ei se nyt niin kamalaa voi olla - mutta voi ah, kyllä se vaan voi, ja sitten taas mieleen palautuu kauhuskenaario Pieksämäeltä, ja kisahaaveet on haudattu taas pariksi vuodeksi... Eli jos näette minut vielä kisakentillä, koira jonka perässä juoksen EI OLE TAIMI. Tuntuu oikeasti aika inhalta sanoa näin, kun silloin tällöin reenatessa meillä menee hyvin...

EI siitä sen enempää, nyt olen vain iloinen, että Taimille on löytynyt ohjaaja josta se pitää, ja joka osaa toimia sen kanssa. Parin ekat viralliset onkin 9.4 Jyväskylässä, katsotaan kuin käy.

No mutta, mitäs meidän muut eläimet sitten? Aloitetaas Hipusta... Sitä ei ikinä uskoisi samaksi koiraksi, mitä joskus valitin postauksessa nimeltä Hippu on tyhmä. Viimeisen vuoden se on oikein tarjoamalla tarjonnut kontaktia, ja kaikkea mahdollista tekemistä. Se on jopa oppinut asioita ihan selvästi vain muita matkimalla - kuten esimerkiksi peruskäskyt istu & maahan : koskaan en erityisemmin Hipulle opettanut, yhtäkkiä se tuli niitä tekemään vain samaan tahtiin kun käskytin muita pienten namien kanssa. Ei se niin toivoton tapaus ehkä ollutkaan aikuistuttuaan, kun osaa jopa antaa tassua (mitä esim. monitaituri Taimi ei osaa) ja tehdä orava-asennon, ja molemmat oppi todella vähillä toistoilla vielä :-D Satunnaisesti Hippu on treenannut agilitya, ja tekee sitä liikuttavan tosissaan - neidin treeni on vain jotain niin omalaatuista... 2012 kisoihin?? ;-)

Fox taas... No, Fox alias Mörssi on saanut aikaiseksi 3 pentuetta Suomeen ja yhden Ruotsiin. Muuten poika on aivan ennallaan, iloinen pieni kukkaispoika joka kiihtyy nollasta kahteen sataan sekunnissa, sekä rrrrakastaa leluja - jopa liiankin kanssa toisinaan... Onneksi lelumaanisuus ei kuitenkaan ole Mörssin elämäntarkoitus, vaan se selviää loistavasti ilman niitäkin, ja pystyy jatkamaan hengittämistä vaikka lelu pistettäisiin kaappiin piiloon.

Sohvi on tehnyt välillä sitä sun tätä. PK puolen haaveet jouduttiin hautaamaan puolivuotiaana sattuneen tapaturman vuoksi, ja sen jälkeen ollaankin oltu vähän tyhjän päällä.. Agia ollaan tuunailtu aina välillä, mutta vielä en ole uskaltanut erityisen rasittavia treenejä tehdä, kun odottelen, että päästään luustokuviin. TOKOa tehdään aina toisinaan, ja tutulla kentällä, sekä silloin kun vieraita koiria on paikalla, sujuu hienosti, MUTTA : kun mennään kentälle, jossa ollaan ihan yksin ja kuuluu epämääräisiä ääniä (vilkas tie lähellä), on herne nupissa ihan hukassa, ja treenaamisen voi unohtaa. On se jännä eläin, kun ottaa häiriötä hirveästi liikenteen äänistä, kun tehdään TOKOa, mutta agin parissa ei kiinnosta äänet. Samoin paukut, laukaukset yms. menee ihan fine tytölle ilman erikoisempia sätkyjä, kuten myös kaikuvassa hallissakin treenaaminen. Ehkä Sohvin voisi liittää omituisten otusten kerhoon...

Entäs ne muut eläimet? No, Vili muuttuu vanhettuaan vain höperömmäksi, jopa pentumaiseksi - ja sen pituinen se. Tuisku on oma itsensä, oikein äitin koira jonka kanssa mulla ei kemiat kohtaa. Ei koirassa mitään suurempia vikoja ole, käytöshäiriöitä tms. mutta meidän ajatusmaailmat eivät vaan osu samoihin uomiin sen otuksen kanssa.
Manta taas... Mummoutuu entisestään - rrrakastaa ruokaa eikä tahtois antaa muiden leikkiä arvon daamin leluilla, viettää oikein sohvakoiran elämää.

Kerrotaas nyt vaikka tiivistettynä meidän vuodesta 2010 :)

Fox
-Vuoden 2. menestynein silkkiuros (joulukuuhun saakka sijalla 1, mutta messarin tuplanäyttelyissä yksi nuori uros pärjäsi hienosti ja kiilas pistelaskussa eteen(laskentana siis Silkkiterrierit ry:n pistesysteemi))
-Tittelit FI & EE MVA EEV-10, erikoisnäyttelyn PU2
-Agin treenausta ja siinä edistymistäkin - mielenvirkistyksenä erilaisten temppujen opettelua, joiden myötä Mörssistä kuoriutui oikea sirkuskoira
-Silmäpeilaus, silmät terveet

Hippu
-Vuoden voitokkain silkkinarttu
-Tittelit HeW-10 V-10, Erikoisnäyttelyn ROP
-Agia treenattu, ja Hippu on näyttänyt kykenevänsä vaikka mihin lajin saralla
-Silmäpeilaus, silmät terveet
-Pentue (1 uros) kesäkuussa 2010

Taimi
-1 näyttely, tulos VSP & CACIB Mörssin voittaessa :-D
-TOKOa tahkottu, satunnaiset agitreenit mielenvirkistykseksi
-Silmäpeilaus, silmät terveet

Sohvi
-Tittelit BALTJV-10, JV-10 (plus messarissa superisti PN2!!)
-Treenattu kun on jaksanut, vaihtelevalla menestyksellä ympäristön mukaan. Nopeaoppiseksi ja pehmeäksi otukseksi on ainakin neiti Monni (lempinimi) todettu.

Lisäksi Tuisku haki 3 SERTiä kera kahden VSP:n, kun taas Manta ja Vili ovat viettäneet erittäin lokoisaa kotikoiran elämää.

 

Tässä tällainen keskellä h*lvetin yötä kirjoitettu sepostus, mutta onpahan jotain tilannekatsausta olemassa - josko seuraava päivitys olis vaikka taas vuoden päästä? ;-)