Matkasimme Tina Heinosen kanssa Amsterdamiin näyttelyyn, mukanamme 2 koiraa ; Taimi ja rakas pikku Molly. Matka alkoi 22.11.2007 Helsinki-Vantaa lentokentältä, josta lentomme oli määrä lähteä klo 18.00. No, matka myöhästyi loppujen lopuksi parilla tunnilla, joten kiertelimme pitkin poikin paikkoja katsellen. Lopulta pääsimme koneeseen, koirat tuolin alle ja matka alkoi.

Amsterdamiin saavuimme muutaman tunnin kuluttua ja meitä oli vastassa Estelle ja Gill Simek, saksalaiset Tinan kasvatin omistajat. Tutuistuimme, kävimme pikaiseen syömässä ja lopulta pääsimme hotellille jossa illan vietto jatkui ja huipentui koirien puunaamiseen.
Kävin koirien kanssa vielä lenkillä ja sen jälkeen pikkuhiljaa nukkumaan.

Aamulla menimme näyttelypaikalle hyvissä ajoin Gillin toimiessa kuskinamme.
Sisäänpääsyssä oli hirveät ruuhkat sillä hissi yläkertaan parkkihallista oli rikki, ja ihmiset eivät saaneet tavaroitaan kannettua portaista. Me urheasti roudasimme tavarat kuitenkin yläkertaan, ja pääsimme näin nopeasti sisään.
Leiriydyimme kehän viereen, ja aloin ihmetellä miksi sisällä hallissa on niin savuista. Syy selvisi pian, sillä kaikki näytteilleasettajat ja tuomarit polttivat sisällä. Hyi helvata..
Jokaiselle näytteilleasettajalle oli oma häkki koiraa varten (katsokaa linkki kuva-albumiin alla), ja se oli itseasiassa ihan mielenkiintoista.

Tapasin Tinan ystävät Jean & Kelly Lawlessin ja juttelimme pitkään. Lähdin kiertelemään, sillä kehän alkuun oli vielä pitkä aika.
Löysin kotiinviemiseksi trimmaussakset, shampoota, hoitoainetta, silkkipatsaan ja -mukin.

Kehä alkoi lähestyä, ja valmistelimme koirat. Ensin pääsin Ozzyn (Curiosity Royal Mission) kanssa, ja pojasta tuli PU2 ja JAMSW-07. Sitten vuorossa oli Taimi, joka sai VG:N!!!!! Heti perään vein Mollyn, joka oli sitten PN2. Tuomari oli todella törkeä ja inhottava, ja veti röökiä meidän arvostelun ajan karistaen vahingossa Taimin päälle sanomatta mitään. Estellen narttu Luna oli VSP ja Tinan tuonti uros Scout ROP ja myöhemmin RYP3.
Kukaan meistä ei suostunut ymmärtämään Taimin VG:n syytä, sillä arvostelu oli suoraan sanottuna ihan täyttä paskaa joltain osin, sillä siinä luki suomennettuna :
" 21 kk. Hyvä tyyppi, aivan liian korkea narttu jonka pohjavilla ei ole tarpeeksi pitkää. Hyvät mittasuhteet. Pitkä. Etuosa on vääränlainen (liian avoin ja vääristyneet käpälät). Avoimet ja aivan liian pyöreät silmät. Hyvä turkinlaatu ja väri mutta ei tarpeeksi hyvä kokonaisuus. Hyvin rakentunut pää ja hyvä ilme. Pohjavilla puuttuu!"
Mistä lähtien silkillä on ollut pohjavilla?!? Kysyn minä. Toisekseen, Taimi ei tosiaan ole liian korkea 24,5 cm mitattuna, ja jos Taimi on, miten Molly oli hyvän kokoinen vaikka se on 26,5cm? ;-) Tuomari oli kyllä ihan karsee. Kolmannekseen, Taimin silmät ei ole pyöreää nähneetkään.

Paluumatkalla sattui vielä sellaisia kamalia juttuja kuin että

a) meidän tavarat ei kerenneet ruumaan sitä liukuhihnaa pitkin kun Tinan passi hävisi
b) tämän vuoksi nainen check innissä sanoi että viekää tavarat turvatarkastuksen läpi, että kyllä ne pääsee kun niissä on ruuman laput ja tarrat.
c) vaan eivätpä päässeet ja turvatarkastus ukot eivät kuunnelleen meitä yhtään vaan heittivät kaikki meidän sakset, shampoot, hoitoaineet jne jne roskiin. Kyllä v*tutti ja urakalla. Toisin sanottuna rahaa meni hukkaan sellaset pari sataa.

Lopulta päästiin takaisin Suomeen, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

http://picasaweb.google.co.uk/saana.telkkala